Sytelälle ja Kalmarille työntö- ja yhteistulosennätykset SM-kisoissa

Painonnoston yleisen sarjan SM-kilpailut järjestettiin 22.-23.2. Porissa. Alavuden Urheilijoita olivat SM-lavalla edustamassa Siri Sytelä ja Iida Kalmari. Siri kilpaili 55kg:n sarjassa ja jäi täpärästi mitalien ulkopuolelle sijoittumalla neljänneksi. Kisaviikolla sairastellut Siri järjesti tempauksessa jännitysnäytelmän, kun tulos syntyi vasta viimeisellä yrityksellä. Alkupaino 67kg jäi ensin eteen ja meni seuraavalla nostolla yli, mutta Siri paikkasi tilanteen hienosti korottamalla viimeiseen yritykseen 69kg ja onnistumalla nostossaan. Sijoitukseksi tempauksessa tuli 5. Työnnössä Siri taisteli ylös kaikki kolme nostoaan päätyen ennätykseensä 87kg ja sijoittuen neljänneksi. Myös yhteistulos 156kg on Sirin uusi ennätys ja samalla työntö ja yhteistulos olivat myös naisten sekä 20- ja 23-vuotiaiden piirinennätyksiä. 

Iida joutui odottamaan painonnostokisojen tavanomaisesta aikataulusta poiketen sarjansa 64kg nostojen alkua kuuteen asti illalla. Väsymyksestä huolimatta Iida sai lopulta kasaan hyvän tuloksen ja sijoittui kisojen kovatasoisimmassa naisten sarjassa kymmenenneksi. Tempauksessa Iida sai tuloksen Sirin tapaan vasta viimeisellä yrityksellään, kun ensimmäiseen yritykseen 66 kilolla tuli pieni punnerrus ja toinen yritys jäi eteen. Viimeisellään Iida nosti kuitenkin kevyesti 67 kiloa ja sijoittui tempauksessa yhdeksänneksi. Työnnön alkupaino 81kg ei totellut Iidaa vaan ylöstyöntö suuntautui ensimmäisellä yrityksellä liiaksi eteen. Toisella yrityksellä Iida nosti kuitenkin sisukkaasti taistellen 82kg. Viimeiseen nostoon riitti vielä juuri tarpeeksi voimia ja uusi piirinennätys 84kg nousi onnistuneesti ja samalla työnnössä tuli kymmenes sija. Myös Iidan uusi yhteistulosennätys 151kg on piirinennätys. Iida teki myös sinclair-piste-ennätyksensä 199,5 eli kauan tavoitteissa ollut 200 pistettä on nyt enemmän kuin lähellä. 

SM-kilpailut olivat samalla halukkaille myös Suomen Cupin osakilpailu ja Siri ja Iida nostivat kisaviikonlopun aikana sijoituksiaan Cupissa. Siri on nyt upeasti Cupin kärkipaikalla ja Iidakin vähintään sijalla 3. Paikka Cupin finaalissa kuuden parhaan joukossa kesäkuussa alkaa näyttää kaiken sujuessa hyvin melkoisen todennäköiseltä molempien naisten osalta.

Viikkoa ennen SM-kisoja Petteri Perälä kilpaili Lohtajan Veikkojen piirikunnallisissa kisoissa saavuttaen työnnössä uuden ennätyksensä 95kg. Koska Petterillä on ollut tapana parantaa ennätyksiään aina reilusti 5 kiloa kerrallaan, hänen seuraavissa kisoissaan huhtikuun 45-vuotiaiden Masters SM-kilpailuissa saattaa olla edessä jopa 100 kilon työntö.