Siri Sytelä voitti jälleen yleisen sarjan SM-kultaa

17.2. Tampereella kilpailtiin Leader Cupin kansallisissa kisoissa. Siri Sytelä nosti ensimmäistä kertaa naisten 64 kilon sarjassa. Tempauksessa hän onnistui nostamaan 77 kiloa eli vain kilon alle ennätyksensä, mutta ennätysyritys 79 kilosta pyörähti yli. Työnnössä Siri paransi ennätystään kilolla 97 kiloon ja yritti viimeisellään jopa 100 kiloa, mutta tällä kertaa rinnalleveto epäonnistui vielä eteen. Kilon kohentuneella yhteistulosennätyksellään 174 Siri sijoittui sarjassaan toiseksi, vaikka tekikin sarjaansa alipainoisena naisten parhaat sinclair-pisteet. Ensimmäinen kisa 64 kilon painoluokassa antoi Sirille myös sarjan yleisen sarjan piirinennätykset oman seuran Iida Kalmarilta ja Alahärmän Kisan Nea Kunnarilta eli ei muuta kuin onnittelut jo kisalavoilta eläköityneeltä tekstin kirjoittajalta :D

Naisten +87 kilon sarjassa seurastamme nosti Tytti Becker. Tytti sai tempauksessa tuloksekseen 53 kiloa, mutta erityisesti työnnössä hänellä oli hyvä päivä. Epäonnistuttuaan ensin 70 kilon rinnallevedossa polven osuttua maahan hän onnistui paikkaamaan tilanteen sivuamalla 71 kilolla ennätystään ja sen jälkeen onnistumalla vielä 73 kilossakin. 126 kilon yhteistuloksella Tytti jäi vain kilon ennätyksestään ja voitti sarjansa.

Anniina Mäkelä kävi 24.2. Kurikassa piirikunnallisissa kilpailuissa hetken mielijohteesta tekemässä treenikisan sairastelun jälkeen. Hän nosti kilpailun parhaaksi naiseksi 60+76 kilosta koostuneella 136 kilon yhteistuloksella.

8.-10.3. vietettiin taas koko Suomen painonnostoväen vuoden tärkeintä kisaviikonloppua SM-kisojen merkeissä Kalajoella. Tulosrajojen uudistumisen myötä AU:sta pääsi mukaan kolme nostajaa. Siri Sytelä nosti naisten 59 kilon sarjassa erinomaisen kisan. Hän aloitti tempauksen helposti 73 kilosta ja jatkoi samaa rataa 76 kilolla. Viimeisellään hän sivusi ennätystään 78 kiloa ja voitti samalla tempauksen Suomen mestaruuden. Työnnöt Siri aloitti onnistuneesti 93 kilosta ja jatkoi sitten 97 kiloon, jossa kuitenkin rinnalleveto kaatui selälleen. Siri ei tästä hätkähtänyt, vaan lastautti tankoon 98 kiloa eli kilon yli ennätyksensä ja taisteli painot ylös. Siri voitti myös työnnön ja 2 kiloa parantuneella 176 kilon tuloksellaan yhteistuloksen Suomen mestaruudet. Kaiken muun hyvän lisäksi Siri saavutti samalla myös ensimmäistä kertaa yli 240 sinclair-pistettä ja luonnollisesti paransi työnnön ja yhteistuloksen yleisen sarjan piirinennätyksiä.

Petteri Perälä osallistui ensimmäisiin SM-kisoihinsa miesten 73 kilon painoluokassa. Kuuluttajan mukaan hän oli kisojen vanhin osallistuja eli saavutus sekin saada tulosraja tehtyä lähes 50-vuotiaana. Tempauksen Petteri aloitti 80 kilolla ja jatkoi 84 kilolla, joka oli edessä, mutta onnistui siitä huolimatta. Viimeisellä yrityksellään Petteri yritti sivuta ennätystään 87 kiloa, mutta se hylättiin punnerruksen takia. Työnnön alkupaino 105 kiloa onnistui, mutta sen jälkeen Petterillä oli epäonnea ja 111 kiloon tuli punnerrus. Tästä huolimatta hän halusi testata, mitä ennätystä sivuava 115 kiloa painaisi SM-lavalla, mutta rinnalleveto ei onnistunut. 189 yhteistuloksella hän sijoittui sarjassaan 12. sijalle.

Seuran nuorempaa polvea SM-kisoissa edusti Lauri Kallioniemi miesten 89 kilon sarjassa. Ensimmäiset SM-kisansa Lauri aloitti hyvällä 108 kilon tempauksella. Seuraava nosto 114 kilolla oli vähän edessä, mutta onnistui. Viimeisellä yrityksellä Lauri yritti 2 kiloa yli ennätyksensä 118 kiloa, mutta se jäi vedoksi. Työnnön aloitus 130 kiloa hyväksyttiin ensin, mutta lopulta jury hylkäsi noston punnerruksen takia. Lauri päätti kuitenkin laittaa tankoon 133 kiloa, joka oli kilon alle ennätyksen ja taisteli sen hyväksytysti pään päälle. Viimeiseen nostoon tehtiin iso korotus jopa 140 kiloon. Rinnalleveto onnistui, mutta sitten Lauria alkoi pyörryttämään ja hän joutui pudottamaan tangon ennen ylöstyöntöä. Yhteistulos oli hyvä eikä jäänyt kuin 3 kiloa Laurin ennätyksestä ja sijoitus oli juuri pistesijojen ulkopuolella 9., josta on hyvä lähteä parantamaan tulevina vuosina.