Siri Sytelälle 20-vuotiaiden Suomen mestaruudet tempauksen ja työnnön sinclair-kilpailuissa

Painonnoston kilpailutoiminta on taas lähtenyt käyntiin useamman kuukauden koronatauon jälkeen. Siri Sytelä kilpaili peräkkäisinä viikonloppuina ensin kesäkuun lopussa Rovaniemellä ja sitten heinäkuun alussa Eräjärvellä. Rovaniemen kansallisiin kilpailuihin Siri osallistui nuorten maajoukkueleirin päätteeksi ja onnistui hyvin. Siri voitti 55 kilon sarjan ja sai sivuttua tempauksessa ennätystään 71 kiloa ja samalla teki piirinennätyksen uusiin painoluokkiin. Kun työntötuloskin oli hyvä 85 kiloa, Siri sivusi omaa yhteistulosennätystään 156. 

Viikon päästä Eräjärvellä tempauksen ja työnnön SM-kilpailuissa Sirin kisavire ei ollut yhtä hyvä. Siitä huolimatta Sirin perustaso on sellainen, että 68 kilon tempaus ja 82 kilon työntö riittivät 20-vuotiaiden voittoon molemmissa nostomuodoissa. Kilpailu käytiin kaikkien painoluokkien kesken sinclair-pisteillä eli jokainen sai pisteitä sen mukaan, kuinka paljon nosti omaan painoonsa nähden eikä yhteistuloksen mitaleja jaettu. 

Ennen juhannusta käytiin Tampereella kansalliset kilpailut, joihin Iida Kalmari osallistui. Kisoja edeltänyt helteinen sää ja kisapäivän olosuhteet eivät helpottaneet muutenkin aina hankalaa pitkältä kisatauolta paluuta eikä Iida saanut näytettyä tauon aikana tapahtunutta kehitystä kisalavalla. Iida voitti kuitenkin oman sarjansa tuloksella 66+81=147 ja onnistui tekemään rinnallevedossa ennätyksensä 85 kiloa. 

Ennen koronaa helmikuussa Kustaa Laitio ja Kari Ylimäki kävivät Seinäjoella piirikunnallisissa kilpailuissa. Kustaa voitti 15-vuotiaiden poikien 55 kilon sarjan tuloksella 25+33=58. Kustaa paransi tempauksessa ennätystään 3 kiloa ja työnnössä 2 kiloa, joten yhteistulos koheni 5 kiloa. Kari voitti miesten 102 kilon sarjan tuloksella 60+70=130 ja sai näin toisen tarvittavan kisatuloksen päästäkseen osallistumaan Jyväskylässä järjestettäviin 65-vuotiaiden SM-kilpailuihin, jotka siirrettiin keväältä lokakuulle.