Siri Sytelä voitti opiskelijoiden mestaruuskisojen hopeaa

7.10. Kurikassa nostettiin kansallisissa kisoissa neljän AU:n nostajan voimin. Anni Perälä nosti toisissa kisoissaan ja paransi tuloksiaan huomattavasti helmikuussa olleista peruskoululaisten mestaruuskisoista. 55 kilon sarjassa nousi 35 kiloa tempauksessa, 46 kiloa työnnössä ja yhteistuloksta kertyi 81 kiloa. Anni sai nimiinsä Anna Siltalan AU:n ennätykset 15- ja 17-vuotiaissa. Anniina Mäkelä teki kokonaisuutena arvioiden yhden elämänsä parhaista kilpailuista 71 kilon sarjassa. Anniina onnistui nostamaan vihdoin monta kertaa yrittämänsä 63 kilon tempauksen ja paransi näin ennätystään. Kun työnnössä nousi 80 kiloa, yhteistuloskin jäi 143 kilolla vain kilon Anniinan ennätyksestä. Leena Pasanen paransi 87 kilon sarjassa tuloksella 41+51 tempaus- ja työntöennätyksiään kilolla. Näin ollen yhteistulokseen tuli 92 kilolla 2 kiloa lisää. Petteri Perälä nosti 81 kilon sarjassa hyvän tuloksen 85+106=191. Hän sivusi tempausennätystään ja jäi vain 2 kiloa yhteistulosennätyksestään.

Siri Sytelä nosti viime viikon lauantaina 4.11. Tampereella opiskelijoiden sinclair-mestaruuskilpailuissa, joissa kaikki nostajat kilpailivat toisiaan vastaan painoluokkiin katsomatta, mutta Siri itse nosti 59 kilon sarjassa. Tempaus sujui loistavasti, sillä kaikki nostot onnistuivat ja Siri jäi 77 kilolla vain kilon ennätyksestään. Työnnössä ei ollut niin hyvä päivä ja Siri jäi alkupainoonsa 91 kiloa. Yhteistuloksellaan 168 kiloa Siri sai sen verran sinclair-pisteitä, että hän sijoittui korkeakouluopiskelijoiden kilpailussa toiseksi.

Samana päivänä opiskelijoiden mestaruuskisojen kanssa nostettiin kansallisissa kilpailuissa Parkanossa. Anniina Mäkelä jatkoi 71 kilon sarjassa hyvää tempausputkeaan ja sai aikaan jo toisessa kisassa peräkkäin aikaan ennätyksensä 64 kiloa. Oman painon tempaus on siten jo todella lähellä, koska Anniina ei ole lähelläkään sarjansa painon ylärajaa. Työnnössä ylöstyöntö ei aivan kulkenut tällä kertaa ja tulokseksi jäi alkupaino 77 kiloa. 141 kilon yhteistuloksella Anniina sijoittui toiseksi sarjassaan. Tytti Becker nosti +87 kilon sarjassa 35-vuotiaiden Masters EM-kisojen tulosrajan. Tempaustulos 55 kiloa oli Tytin selvästi paras pitkään aikaan ja työnnössä Tytti paransi kilolla ennätykstään 71 kiloon. Yhteistulos 126 jäi vain kilon Tytin ennätyksestä. Lauri Kallioniemi onnistui jälleen kerran upeasti suorituksessaan 89 kilon sarjassa. Tempauksessa Lauri paransi ennätystään 4 kiloa 110 kiloon. Työnnössä hurja uhkapeli kannatti ja ennen viimeistä työntöään ilman tulosta ollut Lauri paransi viimeisellä nostollaan työntöennätystään peräti 7 kiloa 128 kiloon. Yhteistulos kohentui 11 kiloa 238 kiloon ja samalla Lauri saavutti yleisen sarjan SM-kilpailujen tulosrajan. Samalla hän sai nimiinsä painoluokan 20-vuotiaiden piirinennätykset Marcus Kontiolta ja yleisen sarjan AU:n työntöennätyksen Eero Yliseltä.