Iida Kalmari ja Anniina Mäkelä ennätyksiinsä Jyväskylässä

Iida Kalmari ja Anniina Mäkelä kilpailivat keväällä Jyväskylässä järjestetyissä kansallisissa kisoissa, Iida 20.3. ja Anniina 17.4. Molemmat onnistuivat parantelemaan ennätyksiään.

Iida nosti 64 kilon sarjassa yhden elämänsä parhaista kilpailuista. Tempauksessa alkupainon 66 noustua Iida korotti toiseen yritykseen ennätyksensä 69 kiloa ja onnistui. Viimeisellä yrityksellään Iida paransi ennätystään vielä 71 kiloon ja samalla hänen piirinennätyksensä kohentui 3 kiloa yhdessä kisassa. Työnnössä Iida nosti kaksi ensimmäistä yritystään 82 ja 85 kilosta onnistuneesti, mutta ennätysyrityksessä 87 kilosta tekniikka petti rinnallevedossa ja se jäi vielä seuraaviin kisoihin. Iidan yhteistuloksen piirinennätys parantui 3 kiloa 156:een ja sinclair-pisteisiinkin tuli mukava parannus 204,5 pisteellä. Viisi onnistunutta nostoa samassa kisassa on Iidalle harvinaista herkkua ja 70 kilon ylitystä tempauksessa oli jahdattu kauan, joten nostaja ei voinut muuta kuin olla tyytyväinen siihen, että kevään hyvin sujuneet harjoitukset tuottivat tulosta myös kisatilanteessa.

Anniina kilpaili kuukautta myöhemmin 71 kilon sarjassa myös varsin hyvällä menestyksellä. Tempauksessa onnistuivat kaikki kolme nostoa 55, 58 ja 61, joista viimeisellä syntyi kilolla Anniinan ennätys. Sama tahti jatkui myös työnnössä, kun kaikki yritykset 75, 78 ja 81 nousivat onnistuneesti ja työntöennätykseen tuli näin 2 kiloa lisää. Anniinan yhteistulosennätys parantui 4 kiloa 142:een eikä hän näillä tuloksillaan ole enää kuin muutaman kilon päässä painoluokkansa piirinennätyksistä. Kuuden onnistuneen noston putki on aina loistava suoritus ja ennätykset olivat todellakin ansaittuja vuosien yrittämisen jälkeen. Tästä molempien naisten on hyvä jatkaa kohti mahdollisesti kesällä Kuusankoskella järjestettäviä SM-kisoja.