Uinti

Tervetuloa uintijaoston sivuille


Ajankohtaisen toimintamme löydät Uutiset -välilehdeltä.

Uintijaosto aloitti toiminnan vuonna 2006. Tällä hetkellä uintijaostossa aktiivisia uimareita on 27 kappaletta. Uintijaosto järjestää aktiivisesti Vesiralli toimintaa, tekniikka uimakouluja, kilpauintitoimintaa sekä aikuisten uimakouluja. Toimintapaikkana on Alavuden uimahalli Kunto-Lutra.
Uintijaoston tavoitteena on kehittää alueellamme uintiharrastusta sekä kannustaa uusia ihmisiä uinnin pariin. Myöskin kilpauintitoiminnan ylläpito on jaostolle tärkeää.

 

Uintitreenit Lutrassa

Yleisövuorolla uintijaoston treenit tiistaisin ja torstaisin. Nämä harjoitukset on tarkoitettu kilpauimareille sekä tekniikkaryhmäläisille.

Kilpauinnin alkeis- ja jatkoryhmä kokoontuvat sunnuntaisin vuodenvaihteesta 14.1 alkaen. Alkeisryhmä klo 10-11 ja jatkoryhmä klo 11-12.
Aikuisten kuntoryhmä kokoontuu lauantaisin klo 11-12 ja aikuisten uintitekniikkaryhmät klo 10-11 silloin kun ryhmä on käynnissä.

ti: 15.00-17.00
to: 15.00-17.00
LA: 10-12
SU: 10-12

 

 

Kilpauinnin alkeis- ja jatkoryhmä

Kilpauinnin alkeis- ja jatkoryhmä on tarkoitettu 7-12-vuotiaille uimarinaluille. Vaatimuksina kurssilla on vähintään 25m itsenäinen uinti ilman apuvälineitä sekä omatoimisuus pukuhuoneissa. Alkeis- ja jatkoryhmässä keskitytään uintitekniikoiden opetteluun ja uintikunnon parantamiseen. Hauskat ja haastavat harjoiteet suoritetaan ammattitaitoisen ohjaajan valvonnassa. Alkeis- ja jatkoryhmää järjesteään 12 kertaa ja kevät- ja syyskauden lopussa on jaoston omat kilpailut, jolloin voi mitata voimia ja parannella omia ennätyksiä. Kilpailuihin ei ole pakko osallistua.
Uudet ryhmät aloitetaan aina syyskauden alussa yleensä syyskuun puolessa välissä. Seuraa nettisivujamme tai lue uutiset uinijaoston ilmoitustaululta Kunto-Lutrasta.

 

Tekniikkauimakoulu

Tekniikka uimakouluihin ei ole mitään erityistä ikärajaa vaan tekniikka uimakouluihin siirrytään Vesiralli kurssien jälkeen. Se on eräänlainen ponnahduslauta kilpauintimaailmaan. Tekniikka uimakouluissa syvennytään uimataitoon vielä peruusteellisemmin sekä keskitytään pieniin uinnin komponentteihin, jotta uinnista tulisi vielä sujuvampaa ja sulavampaa. Esimerkiksi lähtöhypyt, volttikäännökset, maaliintulot ja vedenalaiset liu'ut kuuluvat tekniikka uimakoululaisen taitoihin neljän uintilajin lisäksi. Tekniikka uimakoulussa harjoitusten määrä kasvaa Vesiralleihin nähden ja sitoudutaan harrastukseen.

 

Kilpauinti

Kilpauinti ryhmä harjoittele tavoitteellisesti. Harjoituksiin kuuluu uintiharjoitteiten lisäksi myös kuivaharjoitteita, lihaskuntotestejä, leiri syyskaudella sekä leiripäiviä. Kilpauimareiden määräharjoitteet nousevat selvästi tekniikkauimakoululaisten tasolta. 
Uintikilpailuissa erät eli startit, on jaoteltu aikojen perusteella, jolloin suunnilleen saman ajan uineet pääsevät uimaan samassa erässä iästä riippumatta. Silloin kynnys osallistua kisoihin on pienempi ja ennätyksiä uidaan herkemmin kun viereisellä radalla ollaan lähellä.
Kilpauinti toiminta Alavudella on pientä mutta vireää. Toivomme paljon uusia uimarinalkuja Vesiralli toimintaan, jotta kilpauinti pysyisi myös tulevaisuudessa vireänä.
 

Aikuisten tekniikkauimakoulu

Aikuisten tekniikkauimakoulua järjestetään viitenä peräkkäisenä lauantaina. Tavoitteena on oman uintitekniikan parantaminen ja saada uutta näkökulmaa harrastukseen. Aikuisten tekniikkakoulussa keskitytään vain kolmeen uintilajiin ja käännöksiin. Uimakoulu järjestetään kysynnän mukaan eli silloin kun ilmoittautuneita on vähintään seitsemän uimaria kurssi aloitetaan. Seuraa nettisivujamme tai uintijaoston instagram -tiliä (@au_uinti). Ilmoittautumisia ottaa vastaan Liis (liis.toomingas@gmail.com).
Lisätietoja uimakoulusta Liis Ranta-Knuuttila  puh:0407583477