Ryhmät

Lapset 6-12

 

Vesitaiturit

Vesitaiturit on tarkoitettu 6-8 – vuotiaille lapsille, jotka eivät vielä uskalla laittaa päätä veden alle ja jotka tarvitsevat rohkaisu sukeltamisen oppimiseen. Vesitaituriryhmä kokoontuu tammi-toukokuussa kerran viikossa.

 

Alkeisryhmä ja jatkoryhmä

Nämä ryhmät on tarkoitettu 7-12-vuotiaille uimarinaluille. Vaatimuksina kurssilla on vähintään 25m itsenäinen uinti ilman apuvälineitä sekä omatoimisuus pukuhuoneissa. Näillä kursseilla keskitytään uintitekniikoiden opetteluun ja uintikunnon parantamiseen. Yksi monipuolisten harjoitteiden tavoite on kehittää lapsen vesitaitavuutta, uintivarmuutta ja selviytymistä erilaisista tilanteista vedessä. Näissä ryhmissä lapsen monipuolinen liikkuminen ja liikuttaminen takaavat erinomaiset lähtökohdat tulevaisuuden harrastamista ja tavoitteellista harjoittelua ajatellen. Hauskat ja haastavat harjoitteet suoritetaan ammattitaitoisen ohjaajan valvonnassa. Uudet ryhmät aloitetaan aina syyskauden alussa yleensä syyskuun puolessa välissä.

 

Alkeisryhmä -kurssilla harjoitellaan uintimuotojen kannalta tärkeitä ja olennaisia asioita, kuten hengitystä, kehon hallintaa sekä erilaisia temppuja ja taitoja.
Jatkoryhmä -kurssilla harjoitellaan kokonaisvaltaisia suorituksia kuitenkaan unohtamatta monipuolisuutta ja hauskuutta.

 

Kurssin kesto: 10-12 x 45 min

Kurssin hinta osallistujalle: 12 kerran vesirallikurssi maksaa 90 euroa, jolla jaosto kattaa toimintansa kulut. Perheeseen kuuluvalta sisarelta kurssin maksu 60 euroa

Alavuden Urhelijoiden uintijaoston vesiralliohjaajina toimivat Suomen Uimaliiton Vesi- ja tekniikkaralliohjaajakoulutuksen käyneet nuoret uimarit.

Katso uusien vesirallien alkamisajankohdat uutiset- palstalta.

 

Kilpauimarit

 

Tekniikkauimakoulu

Tekniikkauimakouluun ei ole mitään tiettyä ikärajaa vaan sinne siirrytään jatkoryhmästä. Se on eräänlainen ponnahduslauta kilpauintiin. Tekkniikkauimakoulussa keskitytään syvemmin uinnin tekniikoihin ja oheisharjoituksiin. Samalla harjoitusmäärät kasvavat ja harjoittelusta tulee tavoitteellista.

 

Kilpauinti

Kilpauintiryhmä harjoittelee tavoitteellisesti. Harjoituksiin kuuluu uintiharjoittelun lisäksi kuivaharjoituksia, lihaskuntotestejä ja erilaisia leirejä. Kilpauimareiden kanssa on käyty kisoissa mm. Porissa, Tampereella ja Jyväskylässä, joissa uimarit ovat päässeet näkemään Suomen maajoukkueuimareiden uinteja.

 

Harrasteuimarit

 

Aikuisten tekniikkauimakoulu

Aikuisten uimakoulu järjestetään yhteistyössä Alavuden kaupungin liikuntatoimen kanssa. Uimakoulu järjestetään viitenä peräkkäisenä lauantaina. Tavoitteena on parantaa omaa uintitekniikkaa ja saada uutta näkökulmaa harrastukseen. Uimakoulu järjestetään kysynnän mukaan.

 

Aikuisten kuntouintiryhmä

Kuntouintiryhmän tavoitteena on harjoitella säännöllisesti. Säännöllisen harjoittelun tarkoituksena on parantaa sekä uintitaitoa että omaa kuntoa. Ryhmä kokoontuu lauantai-aamuisin.