Siri Sytelälle ja Iida Kalmarille menestystä Suomen Cupissa

Lauantaina nostettiin Kalajoella painonnoston Suomen Cupin finaalikilpailu. Koronan vuoksi Cupiin tuli monia muutoksia ja osakilpailuja peruttiin, mutta AU:n nostajista SIri Sytelä ja Iida Kalmari saivat vaadittavat kisat täyteen päästäkseen Cupin finaaliin kamppailemaan rahapalkinnoista. Kilpailu käytiin sinclair-pisteiden perusteella siten, että kaikkien painoluokkien urheilijat nostivat toisiaan vastaan. Cupiin osallistuminen kannatti, sillä Siri onnistui voittamaan koko kilpailusarjan ja Iida sijoittui kolmanneksi ja näin molemmat saivat tuntuvat stipendit käytettäväksi painonnostoharrastukseensa.

Sirille kilpailu toimi valmistautumisena pian Rovaniemellä käytäviin 23-vuotiaiden EM-kisoihin eikä hän siksi pudottanut painoaan ja nosti 59 kilon sarjassa. Valmistautumiskilpailu sujui erinomaisesti, sillä Siri onnistui kaikissa nostoissaan. Tempauksessa hän paransi kisaennätystään kaksi kiloa 75 kiloon ja työnnössä nousi 90 kiloa. Näin ollen yhteistulosennätykseen tuli 3 kiloa lisää päätyen 165 kiloon. Kaikki Sirin tulokset olivat 59 kilon yleisen sarjan ja 23-vuotiaiden piirinennätyksiä. Sirin sinclair-tulos 233,7 oli myös oma ennätys. Tästä on hyvä aloittaa herkistely kohti vuoden pääkilpailua.

64 kilon sarjassa nostanut Iida oli kärsinyt kesän aikana jalkavaivoista, joten harjoituksissa oltiin jouduttu soveltamaan melkoisesti. Nostoharjoitusten ja kyykkyjen tekemisen vähäiseen määrään nähden Iida kykeni kelvolliseen suoritukseen ja otti kilpailusta sen sijoituksen, joka oli mahdollista saavuttaa. Tempauksessa alkupaino 65 nousi helposti, mutta seuraaviin yrityksiin 68:sta kilosta tuli tekniikkavirheitä vähäisen tuntuman vuoksi. Työntö sujui paremmin ja nostettuaan 84 kiloa Iida pääsi jopa tekemään yrityksen ennätyspainoistaan 87 kiloa ja nosto oli todella lähellä onnistua. Yhteistulos 149 kiloa ei ollut Iidan parhaaseen tasoon nähden mitenkään erityinen, mutta odotuksiin nähden yläkanttiin mennyt kisasuoritus luo uskoa parempaan tulevaisuuteen.