Siri Sytelä ja Lauri Kallioniemi nuorten SM-mitaleille

13.8.2023

Tänä viikonloppuna käytiin Lohtajalla painonnoston 20- ja 23-vuotiaiden SM-kisat, joissa AU:sta oli mukana Siri Sytelä ja Lauri Kallioniemi molemmat lauantaina. 

Siri Sytelä pääsi nostamaan heti kisojen ensimmäisessä ryhmässä 23-vuotiaiden 55 kilon sarjassa. Siri oli ylivoimainen sarjassaan, joten hän nosti käytännössä vain omaa kisaansa. Tempauksen kaksi ensimmäistä yritystä 68 ja 71 kilosta nousivat helposti, mutta viimeisellä 73 kiloa pyörähti yli. Työnnöt Siri aloitti 85 ja 90 kilon painoista onnistuneesti. Viimeisellään Siri yritti vielä tehdä uuden 23-vuotiaiden Suomen ennätyksen 93 kiloa, mutta tasapaino meni rinnallevedossa liikaa taakse. 161 kilon yhteistulos ei ollut Sirin parhaita, sillä painonpudotus oli heikentänyt voimia, kuten muutaman viikon takaisissa EM-kisoissakin, mutta siitäkin huolimatta SM-kulta matkasi Alavudelle. Nämä olivat Sirin viimeiset kisat nuorten sarjoissa ja ensi vuodelle on edessä vaihtaminen lopullisesti isompaan painoluokkaan ja painopiste siirtyy menestyksen tavoitteluun yleisessä sarjassa. Sirin taival nuorten sarjoissa oli vakuuttava ja sisälsi menestystä yleisenkin puolella, joten ei ole syytä olettaa, että menestys loppuisi millään tavalla tähän.

Lauri Kallioniemi nosti päivän viimeisessä ryhmässä 20-vuotiaiden miesten 81 kilon sarjassa. Laurin tempauksen alkupaino 95 kiloa nousi varmasti ja jo toisella nostollaan hän teki kilolla uuden ennätyksensä 102 kiloa. Tämä ei kuitenkaan millään muotoa riittänyt Laurille, vaan hän lastautti tankoon hurjan ennätysparannuksen 106 kiloa ja vieläpä onnistui siinä. Samalla hän paransi omaa 20-vuotiaiden piirinennätystään ja sai nyt myös itselleen Lauri Kunnarilta 23-vuotiaiden piirinennätyksen. Työnnön Lauri aloitti onnistuneella 115 kilon nostolla ja toisellaan hän sivusi työntöennätystään 121 kiloa. Viimeisellä 125 kilon nostolla Lauri yritti parantaa ennätystään 4 kiloa, mutta tällä kertaa ylöstyöntö painoi liikaa. Laurin yhteistuloksen 20- ja 23-vuotiaiden piirinennätys parani 5 kiloa 227 kiloon ja Lauri teki myös sinclair-ennätyksensä 278,6 pistettä. Tästä hienosta suorituksesta tuli palkinnoksi SM-pronssia.