Neljä nostajaa AU:sta Seinäjoen piirinmestaruuskisoissa

29.1.2023

Tämän vuoden yleisen sarjan piirinmestaruuskisat kilpailtiin taas parin vuoden tauon jälkeen kaikkien seurojen kesken samoissa kisoissa Seinäjoella. AU:sta kilpailuihin pääsi osallistumaan neljä nostajaa. Naisissa AU:n ainut osallistuja oli seuraa vaihtanut Tytti Becker. Tytin päivän tulokset olivat 51+64=115. Tytti on AU:n ensimmäinen nostaja sarjassa +87kg, joten kisan myötä hän sai myös painoluokan AU:n ennätykset nimiinsä. Piirinmestaruuskisassa Tytti sijoittui toiseksi.

Miesten 67kg:n sarjan piirinmestaruuden voitti Timo Hankola. Timon kisa sujui hyvin, sillä tempauksessa hän sivusi ennätystään 65kg. Työntöennätystään Timo paransi 2 kiloa 95 kiloon ja paransi samalla omaa 40-vuotiaiden Suomen ennätystään. Samalla myös yhteistulos parantui 2 kiloa 160:een ja sekin oli Suomen ennätys.

Painoluokkaa ylempänä 73 kiloisissa Petteri Perälä sijoittui hopealle. Tempauksessa Petteri sivusi tämän sarjan ennätystään 83 kilolla. Työntötuloksekseen Petteri sai 108kg ja yhteistulosta kertyi 191kg, jotka molemmat jäivät vain 2 kiloa Petterin ennätyksestä eli kisasuoritus onnistui ihan mukavasti.

Lauri Kallioniemi onnistui hienosti 81kg:n sarjassa. Tempauksessa Lauri paransi 89kg:n sarjaan tekemäänsä ennätystään kilolla 101 kiloon ja paransi samalla 20-vuotiaiden piirinennätystään. Työntötulostaan Lauri kohensi 3 kiloa 115 kiloon ja näin ollen yhteistulokseen tuli 216 kilolla 4 kiloa lisää. Työnnössä ja yhteistuloksessa Lauri sai kaimaltaan Lauri Kunnarilta 20-vuotiaiden piirinennätykset itselleen. Lauri oli myös koko piirinmestaruuskisojen paras miesnostaja.