Painonnoston piirinmestaruuskisoissa syntyi Suomen ennätyksiä

2.2.2022

Viikonloppuna kilpailtiin ympäri Suomea painonnoston piirinmestaruuskisoissa ja niin myös Etelä-Pohjanmaalla. Kilpailut oli koronan takia hajautettu Etelä-Pohjanmaan sisällä useampaan paikkaan ja niinpä alavutelaiset nostivat kotoisasti jäähallilla. Seuran omia nostajia oli kisassa mukana kolme ja kaikilla oli hyvä nostopäivä. 

Naisten 59 kilon sarjassa nosti painoluokkaa vaihtanut Siri Sytelä ja hän aloittikin uuden vuoden mallikkaasti. Tempauksessa nousi 75 kiloa ja työnnössä huikea 4 kilon parannus ennätykseen 94 kilolla. Samalla Siri teki myös 23-vuotiaiden tämän painoluokan työnnön Suomen ennätyksen. Yhteistulosennätykseensäkin Siri sai 4 kiloa lisää, kun hän sai kasaan 169 kiloa. Sanomattakin on selvää, että samalla paranivat myös työnnön ja yhteistuloksen piirinennätykset ja Siri voitti piirinmestaruuden.

Miesten 67 kilon sarjassa Timo Hankola otti ensimmäisen piirinmestaruutensa samalla ennätyksiään parannellen. Tempaus kohentui kilon 64 kiloon, työntö 3 kiloa 90 kiloon ja yhteistulos 4 kiloa 154 kiloon. Työntö ja yhteistulos olivat hienosti tämän painoluokan 40-vuotiaiden miesten Suomen ennätyksiä. Timo sai myös itselleen työnnön ja yhteistuloksen yleisen sarjan piirinennätykset.

81 kilon sarjassa Lauri Kallioniemi teki ties kuinka monennen kisan putkeen, jossa hän paransi kaikkia ennätyksiään. Tempaukseen tuli lisää jopa 10 kiloa 95 kilon tuloksella, työntö parantui 3 kiloa 108 kiloon ja yhteistulos 13 kiloa 203 kiloa, joten 200 kiloa ylittyi ensimmäistä kertaa. Lauri sai itselleen 17-vuotiaiden piirinennätykset, 20-vuotiaiden tempauksen piirinennätyksen ja yleisen sarjan seuraennätykset. Laurille luonnollisesti jäi kisasta käteen myös sarjan piirinmestaruus.