AU:n nostajien suorituksia syksyn kilpailuissa

6.11.2019

Siri Sytelä oli mukana Romanian Bukarestissa 17.-27.10. järjestetyissä 20-vuotiaiden EM-kilpailuissa ja päätyi 149 kilon yhteistuloksella painoluokassa 55kg sijalle 11. Siri ei ollut aivan parhaassa vireessään aloitettuaan vastikään yliopisto-opinnot Tampereella ja opiskeluelämään sopeutumisen ottaessa aikansa. Tempauksessa kaksi ensimmäistä yritystä jäivät eteen, mutta Sirin pää kesti hienosti ja hän sai viimeisellä tempauksellaan alkupainonsa 67 kiloa onnistuneesti ylös. Työnnössä jännitystä oli myös tarjolla, kun ensimmäinen yritys epäonnistui, mutta toisellaan Siri taisteli 82 kiloa työntötuloksekseen. Viimeisellä yrityksellä oman nuorten Suomen ennätyksen 86 sivuaminen ei enää onnistunut. Joka tapauksessa jo EM-kisoihin mukaan pääseminen on huikea saavutus.

Alahärmän Power Parkissa 19.10. järjestetyissä kansallisissa kilpailussa olivat mukana AU:n nostajista Anniina Mäkelä ja Ilkka Kallioniemi. Pieni flunssa verotti hieman molempien nostajien päivän kuntoa, mutta siitä huolimatta molemmat tekivät vuoden parhaan yhteistuloksensa. Anniina Mäkelä teki kaikkien kilpailuihin osallistuneiden naisten joukossa kolmanneksi parhaan tuloksen ja voitti sarjan 71kg kuuden onnistuneen noston putkella tuloksella 57+74=131. Ilkka Kallioniemi oli kilpailuun osallistuneista miehistä niin ikään sinclair-pisteillä mitattuna kolmanneksi paras ja sijoittui 96kg:n sarjassa toiseksi tuloksella 116+132=248.

Viikon päästä Alahärmän kisoista Anniina Mäkelä kilpaili vielä Tampereella kansallisissa kilpailuissa. Tällä kertaa Anniina mahtui 64kg:n sarjaan ja painoluokkien uudistuttua vuosi sitten hän teki parhaan työntö- ja yhteistuloksensa tähän sarjaan. Tempauksessa kohtalona oli jääminen alkupainoon 53 kiloa, kun 56 kiloa epäonnistui täpärästi kaksi kertaa. Työnnössä kuitenkin kaikki kolme yritystä nousivat hyväksytysti suorille käsille ja lopputuloksena 75 kiloa ja yhteistulos näin 128.

2.11. järjestettiin Parkanossa Suomen Cupin osakilpailu, johon Siri Sytelä ja Iida Kalmari osallistuivat. Iidalla oli hyvä kisavire ja hän onnistui parantamaan tempauksessa ennätystään lukemiin 68 kiloa. Kun työnnössä toisella nostolla nousi 82 kiloa, se tiesi uutta kymmenlukua 150 yhteistuloksessa. Isompiinkin rautoihin olisi ollut varaa, mutta ne jäivät odottamaan ensi vuoden koitoksia. Puolentoista viikon päästä järjestettäviin 20-vuotiaiden PM-kilpailuihin valmistautuvan Sirin kilpailu ei sujunut aivan toiveiden mukaisesti, mutta Iidan tavoin hän voitti kuitenkin sarjansa tuloksella 66+83=149. Molemmilla naisilla on halutessaan hyvät mahdollisuudet päästä ensi vuoden kesäkuussa Turussa järjestettävään Cupin finaaliin, johon otetaan mukaan 6 nostajaa, sillä Siri on sijalla 3. ja Iida sijalla 5.

Mainittakoon vielä, että painonnostojaoston nettisivut ovat nyt uudistuneet ja niitä pyritään tästä lähtien pitämään ajan tasalla. :)