Valmennusryhmät

Telinevoimistelussa naiset kilpailevat neljällä telineellä: hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla. Jokainen teline arvostellaan erikseen. Alaluokissa kilpaillaan yleensä neliotteluna eli telineillä saadut pisteet lasketaan yhteen ja loppusijoitus tulee tämän mukaan. Kilpasarjat ovat alimmasta sarjasta lueteltuina Stara, B-, C-, D-, E-, ja F-luokka sekä maajoukkuelinja.

 

TeamGymissä kilpaillaan kolmella eri telineellä: vapaaohjelmassa, trampetilla ja volttiradalla. Pisteytykseen vaikuttavat kaikki temppujen vaikeusasteesta ja suorituspuhtaudsta aina virran rytmiin ja tasaisuuteen asti. Virralla tarkoitetaan voimistelijoiden tasaista väliä yhden kierroksen suoritusten aikana. Vapaaohjelmassa koko joukkue tekee koreografian musiikin tahtiin suorittaen tietyt pakolliset elementit. Näitä ovat esimerkiksi liikkuvuusliike, akrobaattinen liike, ryhmäliike, tasapainovaikeusosa ja hyppyosat. TeamGymissä kilpailuluokat menevät seuraavasti: Voimistelun Stara, 1, 2, 3, 4, 5 ja 6. SM-kilpailuihin voivat osallistua 5- ja 6-luokissa kilpailleet joukkueet

 

Voimistelijan polku
 

Kilpavoimisteluun tullaan pääasiallisesti harrastevoimistelun kautta.

 

Pyrimme aloittamaan tasaisin väliajoin kehitysryhmän, johon valitaan taitotestien kautta. Ryhmässä harjoitellaan perusvoimistelutaitoja ja tehdään voimistelun merkkisuorituksia.

 

 

 

 

Voimistelun merkkijärjestelmä

 

Telinevoimistelun pronssimerkin suoritusohjeet (salasana ntv2018)

Telinevoimistelun hopeamerkin suoritusohjeet

Team Gymin pronssimerkin suoritusohjeet

Team Gymin hopeamerkin suoritusohjeet