Kilpavoimistelu

Telinevoimistelussa naiset kilpailevat neljällä telineellä: hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla. Jokainen teline arvostellaan erikseen. Suurimmassa osassa kilpailuja telineillä saadut pisteet lasketaan yhteen ja loppusijoitus tulee tämän mukaan. Kilpasarjat ovat alimmasta sarjasta lueteltuina asema-, B-, C-, D-, E-, ja F-luokka sekä maajoukkuelinja.

 

TeamGymissä kilpaillaan kolmella eri telineellä: vapaaohjelmassa, trampetilla ja volttiradalla. TeamGym joukkueen täytyy koostua vähintään kuudesta voimistelijasta. Trampetilla ja volttiradalla kuusi voimistelijaa suorittavat kolme kierrosta putkeen. Pisteytykseen vaikuttaa kaikki temppujen vaikeusasteesta aina virran rytmiin ja tasaisuuteen asti. Virralla tarkoitetaan voimistelijoiden tasaista väliä yhden kierroksen suoritusten aikana. Vapaaohjelmassa koko joukkue tekee koreografian musiikin tahtiin suorittaen tietyt pakolliset elementit. Näitä ovat esimerkiksi akrobaattinen liike, ryhmäliike, tasapainovaikeusosa ja hyppyosat. TeamGymissä kilpaluokat menevät seuraavasti: Voimistelun Stara, 1, 2, 3, 4, 5 ja 6. SM-kilpailuissa on ainoastaan 5 ja 6-luokissa kilpailleet joukkueet

 

Voimistelijan polku
 

Kilpavoimisteluun tullaan pääasiallisesti harrastevoimistelun kautta.

 

Pyrimme aloittamaan tasaisin väliajoin motivaatioryhmän, johon valitaan taitotestien kautta. Ryhmässä harjoitellaan perusvoimistelutaitoja ja tehdään voimistelun merkkisuorituksia.

Kilpavoimisteluryhmään pääsemiseen edellytetään lähtökohtaisesti pronssi- ja hopeamerkkejä. Ne ovat myös edellytys telinevoimistelussa kisaamiseen.

Kilpavoimisteluryhmän TeamGym-joukkueeseen pyritään järjestetään myös noin kerran vuoden avoin hakutreeni.

 

 

 

 

Voimistelun merkkijärjestelmä

 

Telinevoimistelun pronssimerkin suoritusohjeet (salasana ntv2018)

Telinevoimistelun hopeamerkin suoritusohjeet

Team Gymin pronssimerkin suoritusohjeet

Team Gymin hopeamerkin suoritusohjeet

 

Kauden 2019 kilpajoukkue: Elices

Joukkueen jäsenet:

Marleena K., Venni Y., Elvi L., Sohvi Y., Kerttu T., Maija Y., Oona S., Kiia T., Assi L., Emma Y., Silja S., Eerika K., Essi V., Emilia P.

Valmentajat: Maaria Kaukola, Tiina Mäntylä ja Taru Lamminmäki

 

Joukkue kilpailee TeamGymissä 3. luokassa. He harjoittelevat kolmesti viikossa. 

Kilpavoimisteluryhmä Sirius

 

Voimistelijat synt. 2011-2008: Silva H., Katriina K., Silja K., Suvi K., Emilia M. Iines O., Viola P., Enna P., Lotta U., Minea U., Oona V., Emilia V. ja Heta Y-V.

 

Valmentajat: Hanna Onnela ja Marja Hynönen

 

Tytöt kilpailevat telinevoimistelussa ja suorittavat Voimisteluliiton merkkisuorituksia. Joukkue aloittaa keväällä 2021 kilpailemaan TeamGymin 1. luokassa. He harjoittelevat kolmesti viikossa.