Painonnostajille useita piirinmestaruuksia Kurikasta

26.1.2020

AU:n painonnostajat lähtivät kahdeksan hengen joukkueella Kurikassa järjestettyihin yleisen sarjan piirinmestaruuskisoihin. Naisten 55kg:n sarjassa Siri Sytelä teki hyvän perussuorituksen tuloksilla 69+84=153 ja voitti piirinmestaruuden kisojen parhailla sinclair-pisteillä 219,956. Siri pääsi yrittämään työnnössä myös uutta 20- ja 23-vuotiaiden Suomen ennätystä 87kg, mutta se ei vielä onnistunut. Sarjassa 64kg piirinmestaruuden vei yhteistuloksella 148 Iida Kalmari, joka sivusi tempauksessa ennätystään 68kg. Työnnössä ei ollut hyvä päivä ja Iida jäi alkupainoonsa 80kg. Siri ja Iida lähtevät edustamaan AU:ta kuukauden päästä Porissa järjestettäviin yleisen sarjan SM-kisoihin, joissa molemmilla on tietysti tavoitteena parantaa tuloksiaan. 64kg:n sarjassa toiseksi sijoittui Anniina Mäkelä, joka oli hyvässä vireessä tehden tuloksen 56+79=135. 79 kilon työntö sivusi Anniinan ennätystä ja tempaukseen jäi varaa, joten tästä on hyvä jatkaa.

Miesten kilpailussa sarjassa 67kg Lauri Kallioniemi jatkoi kovaa kehittymistään. Tempauksessa ennätys parani 4 kiloa 60:een ja samalla kohentui myös Laurin nimissä ollut 15-, 17-, 20- ja 23-vuotiaiden piirinennätys. 71 kilon työntö oli 3 kiloa parempi kuin Laurin aiempi ennätys ja se oli samalla myös 15-vuotiaiden piirinennätys. Laurin piirinmestaruuden tuonut yhteistulos 131 sivuaa KPK:n Otto Syrjälän 23-, 20- ja 17-vuotiaiden piirinennätystä. 81kg:n sarjassa Petteri Perälä esitti kevyitä ja teknisiä nostoja vasta kolmansissa painonnostokisoissaan. Tempaustulos parani 5 kiloa 75:een ja kun 90kg työntö sivusi ennätystä, yhteistulos kohentui myös 5 kiloa 165:een ja antoi piirinmestaruuskisan toisen sijan.

Myös Laurin veli Ilkka Kallioniemi pääsi piirinennätyksen makuun kun 96kg:n sarjassa tempauksessa nousi tyylikkäästi 125kg. Työnnössä onnistui 140kg ja 145:kin oli lähellä. Ilkan paras yhteistulos pitkään aikaan 265kg sivuaa KPK:n Mika Palomäen piirinennätystä. Ilkan hyvä suoritus oli miesten paras sinclair-pisteillä 298,635. 109kg:n sarjassa Kari Ylimäki kävi hieman käsivaivaisena vain tekemässä tuloksen ja sai samalla pm-hopeaa. Nyt kun Kari on vuoden aikana kilpaillut kaksi kertaa kansallisissa kilpailuissa, hänellä on oikeus osallistua huhtikuussa Jyväskylässä järjestettäviin yli 35-vuotiaiden Masters SM-kisoihin. Jäsentenvälisessä kisassa 55kg:n sarjassa toiseksi sijoittui Kustaa Laitio, joka paransi varmalla kuuden onnistuneen noston putkella ennätyksiään viime kisoista. Tempaus parantui 2 kiloa 22:een, työntö kilon 31:een ja yhteistulos 3 kiloa 53:een.