KILPAVOIMISTELU


Telinevoimistelussa naiset kilpailevat neljällä telineellä: hypyssä, nojapuilla, puomilla ja permannolla. Jokainen teline arvostellaan erikseen. Suurimmassa osassa kilpailuja telineillä saadut pisteet lasketaan yhteen ja loppusijoitus tulee tämän mukaan. Kilpasarjat ovat alimmasta sarjasta lueteltuina asema-, B-, C-, D-, E-, ja F-luokka sekä maajoukkuelinja.

TeamGymissä kilpaillaan kolmella eri telineellä: vapaaohjelmassa, trampetilla ja volttiradalla. TeamGym joukkueen täytyy koostua vähintään kuudesta voimistelijasta. Trampetilla ja volttiradalla kuusi voimistelijaa suorittavat kolme kierrosta putkeen. Pisteytykseen vaikuttaa kaikki temppujen vaikeusasteesta aina virran rytmiin ja tasaisuuteen asti. Virralla tarkoitetaan voimistelijoiden tasaista väliä yhden kierroksen suoritusten aikana. Vapaaohjelmassa koko joukkue tekee koreografian musiikin tahtiin suorittaen tietyt pakolliset elementit. Näitä ovat esimerkiksi akrobaattinen liike, ryhmäliike, tasapainovaikeusosa ja hyppyosat. TeamGymissä kilpaluokat menevät seuraavasti: Voimistelun Stara, 1, 2, 3, 4, 5 ja 6. SM-kilpailuissa on ainoastaan 5 ja 6-luokissa kilpailleet joukkueet

Kauden 2019-2020 kilpajoukkue

Kesällä 2019 kaksi kilpajoukkuetta Ceres ja Elix yhdistyivät Elices-joukkueeksi.

Kauden 2018-2019 kilpajoukkueet

TeamGym-joukkue Ceres

TeamGym-joukkue ElixKauden 2017-2019 kilpajoukkeet

CAPELLA

capella.jpg

Capella-joukkue on telinevoimisteluun painottunut ala-aste ikäisten kilparyhmä. Viime syksynä koottu joukkue koostuu kahdeksasta voimistelijasta. He ovat kilpailleet vuoden aikana kahdesti asemakilpailuissa, ja osa on jo uskaltautunut kokeilemaan kilpasarjaa B-luokkaan. Kehitys etenee kovaa vauhtia kohti C-luokkaa. Capellat harjoittelevat kaksi kertaa kaksi tuntia viikossa. Asemakilpailussa voimistelija saa kirjallisen palautteen suorituksistaan, minkä tarkoituksena on valmistaa voimistelija kilpasarjaan ja tutustuttaa kilpailun tunnelmaan. Ryhmää valmentava Tiina Mäntylä, Annika Vuorela ja Maaria Kaukola.


ELECTRA

Electra on syksyllä 2016 koottu joukkue, jossa voimistelee tällä kaudella kymmenen 2000-2006 vuonna syntynyttä tyttöä. 2 ja 4 luokassa kilpailleista ryhmistä yhdistetty Electra kilpaili ensimmäisen kautensa 3luokassa ja siirtyi tälle kaudelle 4lk:n. Ikäeroista ja joukkuetaustoista huolimatta tytöillä on hyvä yhteishenki. Joukkue harjoittelee kaksi tuntia kolme kertaa viikossa. Electraa valmentavat Meeri Mäkinen ja Petra Jokela. Joukkueen ensimmäinen kilpailukausi keväällä 2017 oli menestyksekäs ja kilpailuista lähdettiin mitalit kaulassa. Electran taivalta voi seurata myös instagramissa @tgelectra ja snapchatissa @electrau


Ylärivi: Jenna Mäkinen, Maaria Kaukola, Siri Sytelä, Mira Jokela, Oona Pitkänen. Alarivi: Usva Virtanen, Noomi Heikkilä, Maija Ylä-Vannesluoma, Eveliina Varpula, Viivi Mäenpää.

Kilpailutulokset

Linkki Team Gym -kilpailujen tuloksiin